Završeno Izviđačko ljeto 2019. na Boračkom jezeru

Završeno je Izviđačko ljeto 2019. na Boračkom jezeru u organizaciji Saveza izviđača Grada Zenice. Bilo je interesantno i krcato međunarodnim, sportskim i radnim aktivnostima.

Edin Šarić, predsjednik Saveza izviđača Grada Zenice, podsjeća da su ovog ljeta uspješno realizovane četiri izviđačke i dvije sportske smjene. Ove godine u upotrebu su pušteni solarni paneli u kampu i sve to uz burnu međunarodnu aktivnost.

Gosti su im bili izviđači iz Danske i Makedonije a organizovan je i Interetnički kamp sa izviđačima iz svih zemalja bivše Jugoslavije, koji je okupio više od tri stotine učesnika.

Na kraju izviđačkog ljeta, organizovana je već tradicionalna „Kotlićijada“ za starije članove. Pripremana je begova čorba, a najukusniju je pripremila ekipa „Užička republika“, sastavljena od izviđača iz Bajine Bašte i Prijepolja.

“Sve što smo ove godine htjeli da postignemo sa Izviđačkim centrom Boračko jezero, uspjeli smo”, ističe Edin Šarić. On apeluje na sportske klubove iz Zenice, da iskoriste resurse koje Boračko jezero pruža u trenažnom procesu. Ove godine to je prepoznao Taekwando savez BiH, te ženski rukometni klubovi iz Mostara.

 

Izvor: zenicainfo.ba