ZENICA: Danas započelo okupljanje ženske futsal reprezentacije BiH

Selektivno okupljanje ženske futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici bit će održano od danas do 7. jula u Zenici. Selektoru Nijazu Mulahmetoviću se za ovo okupljanje odazvalo 15 nogometašica. Radi se o igračicama koje nastupaju u domaćim i inostranim klubovima, a izostale su nogometašice članice SFK 2000 iz Sarajeva.

„Kao i pred prvo okupljanje bilo je dosta problema, pauze su, a dosta ekipa počinje pripreme. Imamo jednu situaciju koja nam ne ide na ruku, a to je da se termin ženske lige prvaka poklapa sa pripremama, tako da smo u startu bez igračica SFK 2000 iz Sarajeva. Morali smo korigovati spisak, ipak ima nas dovoljno i pokušat ćemo iz toga izvući najbolje“, izajvio je pred današnje okupljanje selektor ženske futsal reporezentacije BiH, Nijaz Mulahmetović.

Futsal reprezentativke naše zemlje će u Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici odraditi ukupno deset treninga. U augustu našu žensku futsal reprezentaicju očekuju kvalifikacije za Euro. Domaćin preliminarne runde u grupi B od 16. do 19. augusta je Moldavija, a osim domaćina u grupi su još: BiH, Nizozemska i Armenija.

„Sigurno jedna velika nepoznanica je takmičenje, nepoznati su nam protivnici, a nepoznati smo i mi njima, novi smo u ovom sportu, a ja se iskreno nadam najboljem. Protiv Slovenije smo vidjeli da imamo kvalitet, posebno onaj individualni. Problem jeste što većina njih igra samo veliki nogomet, osim nekih koje igraju u Švedskoj. Mislim da nismo bez šansi u kvalifikacijama“, optimista je selektor Nijaz Mulahmetović.

Ženska futsal reprezentacija BiH tokom juna odigrala je dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom. U oba susreta slavile su izabranice selektora Nijaza Muahmetovića i bilo je 2:3 i 1:6 za naš tim.

 

Izvor: zenicainfo.ba