Zenica domaćin Državnog prvenstva u kik boksu i Memorijalnog turnira “Husejin Selimović Musa”

Nakon duže vremena ljubitelji borilačkih sportova u Zenici bit će u prilici da uživaju u atraktivnim borbama.

Klub borilačkih vještina Isak-Ze u subotu 17. jula bit će domaćin i organizator Državnog prvenstva u kik boksu i Memorijalnog turnira “Husejin Selimović Musa”. Stigle su prijave preko 300 takmičara iz 45 bh klubova, a domaćin Isak će nastupiti sa 15 takmičara od kojih je većina bh. reprezentativaca.

„Mi očekujemo vrlo dobre rezultate. Na dva prethodna prvenstva smo sa osam takmičara osvojili sedam zlatnih medalja i jedno srebro. Na zadnje državno prvenstvo u K1 otišli smo sa sedam takmičara i osvojili sedam medalja. Sada na Ful contakt izlazimo sa 15 takmičara i tu očekujemo još više medalja i više zlata. Finalne borbe će biti od 19 sati i bit će to pravi spektakl“, izjavio je na press konferenciji Mirza Pjanić, trener u KBV Isak-Ze.

Bez kvalitetne finansijske podrške nema ni dobrih sportskih rezultata. Svi dosadašnji uspjesi zeničkih boraca vezani su za ime kompanije Almy. Pet članova Isaka dobilo je poziv selektora bh. reprezentacije  u K1 disciplini, a to su: Ermin Alajbegović, Amar Husetović, Amel Koluh, Ahmed Krnjić i Safet Seferović. Iako u Sofiji nije odbranio  titulu prvaka u super teškoj kategoriji gdje je poražen odlukom sudija u ekstra rundi, Ahmed Krnjić za jesen planira novi nastup u Turskoj protiv prvaka ove zemlje.

Državno prvenstvo u kik boksu i Memorijalni turnir Husejin Selimović-Musa održat će se 17. jula u Areni Husejin Selimović sa početkom u 10 sati, a finalne borbe na programu su od 19 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba