Zenica domaćin još jednog velikog takmičenja, Ekipnog prvenstva BiH u atletici

Atletski klub Zenica u nedjelju 23. avgusta pokušaće da odbrani titulu ekipnog prvaka BIH u seniorskoj konkurenciji, dok u ženskoj konkurenciji titulu prvaka brani ekipa Borca iz Banja Luke.

Atletski klub Zenica će biti ujedno i domaćin Ekipnog seniorskog prvenstva BIH koje će se održati na Kamberovića polju. Iako će u zeničkom timu izostati nastup najboljih bh. atletičara Amela Tuke, Hamze Alića i Mesuda Pezera, u stručnom štabu su uvjereni da posjeduju kvalitetan tim i da će se još jednom okititi titulom prvaka države.

„Hvala klubu što se mene izabrali da budem kapiten. Imamo jaku konkuirenciju u ekipi Sarajeva. Uvjeren sam kao kapiten da ćemo dati 110 posto od sebe da donesemo što više bodova. Nažalost pravila su takva da se mogu trčati tri discipline. Trčim 400 m, 800 m i štafetu 4×100“, izjavio je na današnjoj press konferenciji kapiten tima Abedin Mujezinović.

„Korona je mnogo uticala na trenažni proces i otežala pripreme. Ipak pripremili smo se najbolje što je moguće. Kod naše ekipe nam nedostaje Amel Tuka. Imamo još dosta kvalitetnih atletičara. Mi se ove godine nismo pojačavali. Atletski  klub Sarajevo se pojačao i on nam je najozbiljniji konkurent za prvo mjesto. Ja se nadam da ćemo odbraniti titulu koju smo preko 10 puta uzastopno osvajali“, optimista je Mehmed Skender, šef stručnog štaba AK Zenica.

Na prvenstvu će osim domaćina  učestvovati još: Atletski klub Sarajevo, Novi Grad, Sloboda Tehnograd i Borac iz Banja Luke. Takmičenja će se odvijati u 13 disciplina u obje konkurencije, muškoj i ženskoj. Takmičenja počinju u 16 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba