Zenički biciklista Vedad Karić osvojio duplu krunu na Državnom prvenstvu BiH

Tokom vikenda Mostar i Grude su bili domaćini takmičenja iz kalendara Biciklističkog saveza BIH. Odličan nastup zabilježio je Vedad Karić, član Biciklističkog kluba Rotacija Spin iz Zenice. Prvog dana takmičenja u subotu 19. juna u okviru Državnog prvenstva u disciplini hronometar,  Vedad Karić osvoji je naslov prvaka države u seniorskoj konkurencij. Mladi Zeničanin Amer Agić osvojio je državno prvenstvo u juniorskoj konkurenciji. Dan kasnije Vedad je trijumfovao i na glavnoj utrci sezone za BiH biciklizam, osvojio je i titulu državnog prvaka na drumu. Ova pobjeda donijela je zeničkom biciklisti 100 UCI bodova sa kojima će napraviti veliki pomak na svjetskoj rang listi, što ga čini najbolje rangiranim cestovnim biciklistom naše države.

“Svaka utrka nosi emocije, ali utrka koja daje državnog prvaka je nešto posebno, to je jedna utrka u sezoni i na njoj ste ili pobjednik ili gubitnik. Ja sam uspio da osvojim titulu državnog prvaka što me čini veoma ponosnim. Uslovi za voziti su bili jako teški, ali uspio sam se fokusirati na samu utrku i ostvariti ono što sam i zamislio. Biti državni prvak je nešto posebno i to me čini veoma ponosnim”, izjavio je nakon dvostruke pobjede Vedad Karić, član BK Rotacija Spin iz Zenice.

Biciklistički klub “Rotacija SPIN” narednog  vikenda nastupa na novoj utrci xcm maraton u Širokom Brijegu, gdje se nadaju novim medaljama.

 

Izvor: zenicainfo.ba