Zenički biciklista Vedad Karić sezonu završio osvajanjem titule prvaka BiH

Vedad Karić, član Biciklističkog kluba Rotacija SPIN iz Zenice proteklu takmičarsku sezonu u 2019. godini završio je osvajanjem titule prvaka BiH u Premijer ligi, prvaka države u MTB kao i višestrukog prvaka u više disciplinama. Uz titule na domaćim takmičenjima Karić je imao uspješne nastupe na međunarodnoj sceni.

„Prošla sezona je bila jako uspješna za mene. Osvojio sam Premijer ligu i MTB ligu, kao i više titula u drugim disciplinama. Naredna sezona će biti veoma izazovna i teža. Konkurencija će biti jača. Ipak ja ću se truditi da opravdam očekivanja svojih kolega. Već dva i po mjeseca sam u trenažnom procesu. Vjerujem da ću svoj rezultat popraviti u svim trkama. Već za mjesec dana na programu je međunarodna biciklistička etapna trka Beograd-Banja Luka, a nakon toga još jedna etapna trka ponovo u Banjaluci i to takmičenje u MTB-u“, izjavio je Vedad Karić.

Vedad Karić

Uz Vedada Karića, u prošloj sezoni odlično su vozili Aldin Šarić i Irijan Durmo. Ove godine uz pet kadeta i juniora pridružiće im se i još tri seniora iz Visokog i Ilijaša koji će se takmičiti za zenički klub. U biciklističkom klubu Rotacija SPIN, planiraju organizaciju međunarodne trke u Zenici.

„Mi se iskreno nadamo da ćemo ove godine organizovati međunarodnu trku u Zenici. Nadamo da ćemo dobiti pozitivne stimulanse od Grada Zenica i Ze-do kantona za finansijsku podršku, jer bez kvalitetnog fonda nagrada teško da će nam doći takmičari iz inostranstva”, optimista je najbolji bh. biciklista Vedad Karić.

Ako uspiju zatvoriti finansijsku kontrukciju međunarodna biciklistička trka u Zenici trebala bi se održati tokom jula.
Izvor: zenicainfo.ba