Zenički “Neimari” ugostit će ekipu “DiaBiH” sa Ilidže

Derbi susret 7. kola Prve futsal lige Federacije BiH u grupi 1 igra se sutra od 14 sati u Areni “Husejin Smajlović”.

Zenički “Neimari” ugostit će ekipu “DiaBiH” sa Ilidže. Oba tima imaju isti omjer od 3:2 u pobjedama i po devet bodova. Trenutno dijele drugu i treću poziciju na tabeli. “Neimari” su u ovogodišnju sezonu krenuli sa novim trenerom Mirkom Čampara i sa nekoliko  igračkih pojačanja.

Zbog administrativne greške izgubili su službenim rezultatom 3:0 utakmicu prvog kola protiv “Drine” u Goraždu, a zatim je uslijedio niz od tri vezane pobjede, protiv “Žepča” sa 5:1, “Konjica” sa 5:2 i “Željezničara” sa 6:5. Jedini poraz “Neimari” su doživjeli u gostima sa “Iskrom” od 5:1, a u 6. kolu bili su slobodni.

Utakmica protiv “DiaBiH” je ujedno i posljednja u prvom dijelu sezone, a pobjedom zenički “Neimari” bi izborili drugu poziciju na tabeli.

„Iza nas je jedan poraz protiv prvoplasirane ekipe koji smo izgubili sa 5:1. To naravno nije pravi odraz snaga na terenu, pa smo ga i preživjeli. Trebalo nam je nekoliko dana da podignemo moral u ekipi i da se spremimo za narednu utakmicu. Sreća naša je da smo nakon utakmice sa “Iskrom” odmarali jedno kolo, te smo spremni za ovu utakmicu. Znamo da je ekipa “DiaBiH” kvalitetna ekipa i mi idemo na pobjedu. Igramo na domaćem terenu i ništa osim pobjede ne dolazi u obzir, iako je veliki nedostatak izostanak publike na tribinama. Prošlu sezonu smo imali veliku podršku i to je bila dodatna snaga i motiv za uspjehe koje smo postigli“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Nermin Pašalić, kapiten MNK  Neimari .

U ostalim mečevima 7. kola Prve futsal lige sastaju se: Željezničar-Žepče i Iskra Vrbas-Drina, a slobodna je ekipa “Konjica”.

 

Izvor: zenicainfo.ba