Zenički “Sporting” od naredne sezone u Kantonalnoj ligi ZDK

Nogometni klub Sporting jedan je od najmlađih zeničkih klubova. Formiran je 1. septembra 2018. godine dok je Nogometnom savezu Zeničko-dobojskog kantona zvanično pristupio u aprilu 2019 godine.

Klub trenutno okuplja 100 dječaka i djevojčica. Osim škole fudbala u klubu su prvo formirali predpionirsku i pionirsku selekciju, a od ove sezone kadetsku i juniorsku selekciju. Plan je da ove godine startaju sa takmičenjem u Kantonalnoj ligi.

„Klub trenutno broji preko 100 dječaka i djevojčica. Imamo sve kategorije od najmlađih predpionira do juniora koji će biti prijavljeni za takmičenje u Kantonalnoj ligi. Mi radimo na Kamberovića polju svaki dan. Radimo odvojeno sa školom fudbala a posebno omladinska selekcija sa takmičarima. Svi su dobro došli u naš klub. Što se tiče odziva sve je super, ljudi su prepoznali da mi radimo dobro, da se trudimo da dajemo dječacima izbor, malo drugačijeg rada, možda i bolje od ostalih ali neka oni odluče“, izjavio je Armin Berbić, predsjednik Kluba.

Uz Armina Berbića osnivač i trener u klubu je Danijel Akrapović. I pored složene epidemiološke situacije uspjeli su održati trenažni proces na zavidnom nivou.

„Mi smo pored predpionira i pionira uspjeli da formiramo još dvije selekcije, to su kadeti  i juniori, i da osnujemo tim koji će se takmičiti u Kantonalnoj ligi. Imamo u planu da ove godine krenemo sa takmičenjem i da napravimo kvalitetnu priču. Mi smo sa svim klubovima u Zenici u dobrom odnosu i igramo prijateljske utakmice, nadam se da će tako biti i u buduće“, izjavio je Danijel Akrapović, predsjednik Upravnog odbora NK Sporting.

U Sportingu veliku pažnju posvećuju i školovanju trenera. Trenutno su na školovanju u Nogometnom savezu BiH Elvis Žugonja i Albin Tuzlak, dok sa golmanima radi Vlado Pandža.

 

Izvor: zenicainfo.ba