Ženska nogometna A reprezentacija sutra počinje kvalifikacije za EP

Ženska nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra započinje novi ciklus kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Nakon pet dana priprema, sutra će izabranice Samire Hurem snage odmjeriti sa Gruzijom u trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

“Na žalost, Lidija Kuliš koja je potpisala za Milan nije sa nama. Proteklih pet dana vrijedno smo trenirali i motivisani smo da pobjedom otvorimo kvalifikacije. Naša želja je da na kraju zauzmemo treće mjesto u našoj kvalifikacionoj grupi”, kazala je selektorica Samira Hurem.

S obzirom da je došlo do smjene generacija, jedna od djevojaka od koje se očekuje da bude predvodnik ove generacije je Milena Nikolić.

“Atmosfera u ekipi je odlična. Jedva čekamo da počnu takmičarske utakmice. Istina je da je došlo do smjene generacija, ali i ova ekipa je talentovana i kvalitetna, i mislim da imamo šta pokazati”, kazala je Nikolić.

Nogometašice Bosne i Hercegovine su uvijek do sada imale veliku podršku gledalaca kada igraju u trening centru. Melisa Hasanbegović se nada da će tako biti i u utakmici sa Gruzijom, ali i ostalim utakmicama koje budu igrale u trening centru.

“Mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Atmosfera je bila radna i zbog toga očekujemo puno od ove utakmice, odnosno tri boda. Ako damo sve od sebe, mislim da pobjeda neće doći u pitanje. Iz utakmice u utakmicu na naše utakmice dolazi veliki broj gledalaca i ja se nadam da će ih ovaj put biti još i više”, kazala je Hasanbegović.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Gruzija, igra se sutra sa početkom u 17 sati, a ulaz je slobodan.

 

 

Izvor: zenicainfo.ba