Zlatna i bronzana medalja za Karate klub Čelik

Karate prvenstvo Bosne i Hercegovine za kadete, juniore, U21 (mlađe seniore), održano je u Vogošći, a učešće na ovom najvažnijem takmičenju, uzelo je 97 klubova i 447 takmičara.

Karate klub Čelik je ponovo pokazao da spada u elitu najboljih, a dva takmičara su osvojila dvije medalje, zlatnu i bronzanu.
Sanin Orlić je zablistao i u velikom stilu došao do zlata postavši državni prvak u kategoriji kate U21. Džejna Džaferbegović prije 7 dana je postala prvakinja FBiH, ali na državnom prvenstvu, zbog stomačnih problema, nije mogla dati svoj maksimum, te poslije dvije pobjede u polufinalu pri vodstvu od 2-0, desetak sekundi prije kraja gubi koncentraciju i meč gubi sa 6-3, i osvaja ipak veliku za nas bronzanu medalju.
Naše karatiste sada očekuju reprezentativni nastupi na Balkanskom i Svjetskom prvenstvu, za koje se nadamo da ćemo uspjeti prikupiti sredstva za njihov odlazak.
Treba istaći da je KK Čelik jedini  klub iz Zenice uspio sačuvati zeničku čast i osvojiti medalje za naš grad. Sljedeće takmičenje na koje Čelik planira ići je Lukavac Open 14. septembra.

Izvor: zenicainfo.ba