15 modenih rješenja za pohranu u domu

U potrazi ste za novim kreativnim rješenjima za pohranu stvari u stanu? Pravilna organizacija dostupnog prostora bitna je tijekom uređenja stana. I često zaboravljamo, ali visina može biti veliki saveznik prilikom odabira mjesta. Zato pronađite i iskoristite visinu zidova s dobro dizajniranim policama i ormarićima, koje vam donosimo u nastavku.

 

 1. Visoki ormarići kao dio dekora u kuhinji

Postavljeni na odgovarajuću visinu dopuštaju pohranu posuđa u dijelu kuhinje i knjiga u dnevnoj sobi.

 

 1. Visoke paralelne police

U ovom malom stanu potraga za prostorom za skladištenje je jedan od glavnih ciljeva, Instalacija paralelne police unijela je u sobu modernu notu i novi način “igranja” s pohranom.

 

 1. Ulazna vrata s prostorom za skladištenje

Ulaz je važna prostorija i ogledalo doma, stoga je izuzetno bitno da nije zatrpan cipelama, jaknama … postavljanje visokog ormara iznad ulaza omogućuje impresivan dodatni prostor.

 

 1. Ormari za malu sobu

Jeste li oduvijek sanjali o garderobi u svojoj maloj sobi? Sada je to moguće ugradbenim ormarima. Brojni ormari oko kreveta omogućavaju čisti pogled.

 

 1. Udobna mala kuhinja

U maloj kuhinji svi uređaji mogu biti kamuflirani iza postavljenih ormara. Unatoč ograničenoj kvadraturi, kontrast između radne plohe od mramora i visokih crnih ormara , stvorena je iluzija većeg prostora u ovoj potpuno opremljenoj kuhinji.

 

 1. Police spuštene na polukrug

Primjerice, dvoetažni stan s impresivnom visinom stropa može imati police postavljene izvan ograde. Ovo je još jedna dobra ideja koju vrijedi razmotriti.

 

 1. Visoka knjižnica duž cijele dnevne sobe

Dobra je ideja ugradnja zatvorenih i otvorenih polica na dva zida dnevnog boravka. Ovakav raspored omogućava stvaranje uredskog prostora s pohranom, bez gubitka dragocjenih kvadrata na tlu.

 

 1. Visoki ormarići za dobro organizirani ured

Važnost skladišnog prostora brzo se osjeti, osobito u malom interijeru. Prilagođen namještaj štedi puno prostora.

 

 1. Nesmetano kretanje u opremljenoj kupaonici

Drveni ormarići postavljeni oko umivaonika, omogućuju veću dostupnost u prostoru i oslobađaju prostor na podu, čime je omogućeno nesmetano kretanje.

 

 1. Knjižnica u niši

Visoko postavljene police u niši iznad radnog stola u dnevnom boravku, značajno su uštedjele dragocjeni prostor u malom stanu.

 

 1. Dječja soba s policama oko kreveta

Primjerice, tamno uzglavlje postavljeno duž cijelog zida stvara zanimljiv grafički uzorak i kontrast naspram svijetlih zidova.

 

 1. Knjižnica u visini potkrovlja

Osim što ima visoki strop istaknut lijepim drvenim gredama, potkrovlje ima police postavljene u zidu.

 

 1. Razigrani prostor za pohranu

Povezivanje kocki u boji različitih veličina izvrsno je rješenje za dječje sobe.

 

 1. Optimizirajte prostor visoko ugrađenim namještajem

U kuhinji, osobito malenoj, odaberite ugradbeni namještaj budući da tako možete smjestiti posuđe koje često ne koristite i konzerviranu hranu, ova organizacija omogućuje oblikovanje prostora gdje vam je sve pri ruci.

 

 1. Visoko postavljeni ormari na zidu

Još jedan izvrstan način iskorištenog zida u stanu.