Etno grupa “Trag” održala novogodišnji koncert u Zenici

Svojevrstan uvod u obilježavanje pravoslavnog Božića je koncert etno grupe “Trag” iz Banja Luke, održan u prostoru Sokolane. Predstavljali su Banjaluku, ali i srpsku pjesmu i tradiciju na svim kontinentima.

“Ovaj, drugi po redu, novogodišnji koncert, poklon je sugrađanima za pravoslavni Božić. Na ovaj nacin cemo blagdane koji slijede proslaviti sa Zeničankama i Zeničanima koji s nama dijele radost i veselje”, rekao je Boško Jefić, ispred SPKD Prosvjete, koja je domaćin koncerta.

Svojim interpretacijama na najbolji mogući način su predstavljali tradicionalne vrijednosti, a publika širom svijeta uvijek ih je dočekivala raširenih ruku. U moru šunda, iskrivljenih vrijednosti i muzike bez ikakvog kvaliteta, etno grupa Trag je ostala dosljedna na svom putu, istrajala u svom naumu, a kvalitetom i posebnošću našli su svoje „mjesto zvijezdama“.

“Dolazimo iz Banja Luke i njegujemo tradicionalne i narodne pjesme, posebno one pomalo zaboravljene u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji i slicno, te im dajemo nesto modernije ruho. Vecerasnji repertoar obuhvata naša dva studijska albuma”, rekla je Valentina Miletić Kovačić, ispred etno grupe Trag.

Izvor: zenicainfo.ba