Najava: Danas cjelodnevni program Zenica Summer Fest-a 2019.

Došli smo do dvanaestog festivalskog dana Zenica Summer Fest-a 2019, a tokom dana nas očekuje veliki broj sadržaja.

Od 10:00 sati na glavnom gradskom Trgu, dočekat će nas „Šetnica osmijeha“, koja je u premijernom izdanju Zenica Summer Fest-a, proglašena za najbolji program. Sigurni smo da će Šetnica osmijeha, ponovo okupiti na stotine mališana u druženju sa maskotama svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama. Pored toga, mališani će imati priliku, da se druže i upoznaju sa vatrogascima, policajcima, ljekarima i osobljem hitne pomoći, koji će predstaviti svoja zanimanja i opremu.
Zabava se nastavlja i u 18:00 sati, kada će se Latif Moćević – Mravko Travko potruditi da se naši mališani zabave na pravi način. Podstaknuti željom za kreiranjem zdravog okruženja naše djece i promovisanja iskonskog dobra koje svako dijete nosi u sebi. Specijalno za naše mališane, uz pomoć Mravka Travka, djeca će osjetiti čaroliju bajke, uz pjesme koje će slušati i pjevati.
Bosanskohercegovačka interpretatorka sevdaha i fado muzike, osebujnog glasa i autentične interpretacije, Maja Milinković, nikog neće ostaviti ravnodušnim. Uz zvuke portugalske gitare, njen album Fadolinka spaja dvije muzičke tradicije – portugalski fado, i bosanskohercegovački sevdah. Koncert od 90 minuta počinje u 20:30 sati na našoj ZSF bini.

 

Izvor: zenicainfo.ba