Premijerno izvedena predstava “Timpetil”

Premijerom predstave “Timpetil”, Dramskog studija Centra za kulturu općine Travnik obilježen Svjetski dan pozorišta za djecu. Dramski studio Centra za kulturu općine Travnik, uprkos specifičnim uslovima rada, nametnutim pandemijom Covid 19, nastavlja nizati uspjehe. Naime, vrijedni članovi i članice ovog studija, već su ostvarili zapažene rezultate i izazvali jako pozitivne kritike predstavom „Dječaci Pavlove ulice“.

Nakon premijere na Kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik, u okviru 1. pozorišnog /art festivala za djecu, „Ogledalo svijeta u očima djeteta“, 2019. godine, na ogromno oduševljenje mališana i njihovih roditelja, uslijedilo je niz izvedbi ove predstave. Ovaj dječiji klasik mađarskog pisca Ferenca Molnera, koji je doživio adaptaciju u izvođenju Dječijeg dramskog studija Centra za kulturu, postigao je ogroman uspjeh na 48. teatarskom festivalu „FEDRA 2020“, Teatra Fedra Bugojno. Još jedna potvrda tog uspješnog rada, pristigla je i od strane MESS-a, Međunarodnog teatarskog festivala, pa je predstava uvrštena u zvanični program za djecu – „Mali Mess“, koji se odvijao online.

U želji da će ostvariti približan ili čak veći uspjeh, vrijedni članovi Dramskog studija uz nesebičnu podršku cijelog tima Centra za kulturu općine Travnik, koji već godinama dosljedno radi, kako na vrednovanju kvalitete rada sa djecom, tako i na programskim sadržajima za sve ciljane grupe, priredili su jednu novu predstavu pod nazivom „Timpetil – grad bez roditelja“. Premijerno je odigrana sinoć, 20.3.2021. godine, u velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik, u okviru kulturno-sportske manifestacije „Dan općine Travnik 2021“.

Dramski studio je i ovaj put oduševio svojom izvedbom dogodovština u gradu, nakon što u njemu ostanu samo nestašna i neposlušna djeca, bez odraslih. Koja su dječija prava i dužnosti? Jesu li djeca uspješno upravljala gradom? Na koje su sve poteškoće nailazili? – samo su neka od pitanja na koja nam je simpatični tim Dramskog studija Centra za kulturu općine Travnik odgovorio kroz ovu uzbudljivu predstavu o djetinjstvu.

Predstava je odigrana uz poštivanje epidemioloških mjera, a iduće igranje je zakazano za 27. mart 2021. godine.

 

Izvor: travnik-grad.info