„Pukotina“ u četvrtak na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Nakon povratka na scenu prethodne sedmice sa predstavom za djecu „Ježeva kućica“, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica se nastavlja igranje predstava u skladu sa svim epidemiološkim preporukama.

Predstava je izvedena uz oduševljenje najmlađe publike i uposlenika Zeničkog pozorišta zbog ponovne mogućnosti igranja predstava.

Zenički komšiluk u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica je organizovao konkurs za izradu najkreativnije zaštitne maske na kojem je pobijedio Asad Zahirović koji je osvojio godišnju ulaznicu na sve predstave u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene zeničkog BNP-a. Nagradu je dodijeli direktor Miroljub Mijatović prije izvedbe predstave.

U četvrtak, 18. juna u 19.30 sati na Hinter bini Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti odigrana predstava „Pukotina“ nastala prema tekstu Ivane Simić-Bodrožić, u režiji Lajle Kaikčije i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Glumački ansambl predstave sačinjava pet glumica BNP-a: Uranela Agić, Lana Delić, Snežana Vidović, Sabina Kulenović i Faketa Salihbegović-Avdagić, koje igraju sve scene i sve likove – ženske i muške, stare i mlade, pa čak i djecu predškolskog uzrasta. Osim toga izvršavaju i brojne druge glumačke zadatke i funkcije u predstavi: od promjena scenografskih elemenata, do proizvođenja onomatopejičnih zvukova u „sceni tuširanja“, „sceni rađanja“ itd. Predstava tematizira položaj žena u posttranzicijskom društvu, njen odnos unutar porodice, društva, situacije u kojima se svakodnevno susreće sa svim onim ulogama koje kao žena ima – supruga, sestra, majka, zaposlena žena… U predstavi „Pukotina“ smjenjuju i miješaju elementi drame i monodrame, farse i burleske, igrokaza i mjuzikla, a ima čak i elemenata teatra sjenki i dokumentarističkog teatra. U saradnji sa Gradskom kafanom Bosansko narodno pozorište Zenica vam priprema iznenađenje uz svaku kupljenu ulaznicu za predstavu.

Predstava „Pukotina“ će biti izvedena na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i 25. juna u 19.30 sati.

Moli se pozorišna publika da na izvedbu predstave dolazi bar dvadeset minuta prije početka kako bismo uspjeli izbjeći gužvu pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije. Također, preporučeno je nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama. Bosansko narodno pozorište Zenica je osiguralo ostale higijenske i sigurnosne mjere, te se publika moli da poštuje preporuke kako bi se svi u našim prostorijama osjećali sigurno i kako bi uživali u zanimljivim pozorišnim sadržajima. Kako je broj mjesta ograničen i smanjen, moli se publika i da na vrijeme rezerviše svoje ulaznice u Službi marketinga i prodaje Bosanskg narodnog pozorišta Zenica.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica