Travnik: Abdulah Sidran večeras nastupio na „MONO FEST” – u

Bosanskohercegovački  pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran na sceni Centra za kulturu općine Travnik upriličio je večeras “Večer s Sidranom”  u okviru novog projekta pod nazivom „MONO FEST – festival prvog lica“.

Vrijedno je podsjetiti kako je knjiga „A Nurija veli“, akademika Abdulaha Sidrana, jednog od najznačajnijih bh. pjesnika i pisca, odabrana je za najbolji književni sadržaj u protekloj godini  na svečanoj dodjeli nagrada Centra za kulturu općine Travnik. “MONO-FEST” je bio prilika za još jednom druženje sa akademikom Sidranom.

foto: Fotomedia Travnik

„MONO FEST – FESTIVAL PRVOG LICA“ kreiran je sa željom da pažnju pubike fokusira na umjetnika, izvođača, koji sa minimalnom tehniičkom podrškom ostvaruje kontakt, interakciju sa publikom i vraća stvari na početak,  stavlja akcenat na umjetnika, na izvođača, stavlja akcenat na čovjeka.

U svijetu u kojem se svakodnevno susrećemo sa sve većim brojem komunikacijskih – tehnoloških unaprjeđenja koja nam omogućavaju „susrete“ sa velikim brojem ljudi, razmjenu različitih informacija, stvaranje virtuelnih prijateljstava, suočeni smo sa nedostatkom stvarne, žive komunikacije.  Novim projektom, nazvanim jednostavno „MONO FEST – festival prvog lica“, Centar za kulturu općine Travnik, nastavlja kontinuitet kreiranja vlastitih programskih sadržaja.

 

Izvor: travnik-grad.info