ZENICA ADVENTURE: Prvi festivalski vikend u znaku dobre muzike, zabave i novogodišnjeg raspoloženja

Festival Zenica Adventure, kojeg organizuje Grad Zenica uz tehničku realizaciju JP RTV Zenica, svoja vrata za sve posjetioce otvorio je 17.12.2021 u prelijepom ambijentu bajkovitog gradića “Studengrada”.

U nešto manjem obimu adventurskih kućica zbog koronavirusa, ovogodišnji festival zvanično je otvorila Sumeja Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

“Pozdrave prenosim i od gradonačelnika Fuada Kasumovića koji, nažalost, nije mogao da prisustvuje večerašnjoj ceremoniji otvaranja festivala ZENICA ADVENTURE, ali je poručio da i on podržava sve ovo što zajedničkim snagama organizujemo, te da građani uživaju u pripremljenim sadržajima i da zajedničkim snagama i dalje šaljemo pozitivne slike naše Zenice”, kazala je Mujkanović.

Za prvu noć ovog festivala, zenički Romantic Band, zagrijao je atmosferu Studengrada, te sa svojim odabranim muzičkim repertoarom zabavili prisutne goste.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo što ste prepoznali naš rad i kvalitet te nas pozvali da prvi sviramo na ovoj fantastičnoj manifestaciji. Ono što mi znamo najbolje, a to je dobra fešta, to ćemo i ponuditi našim slušaocima i gledaocima”, kazao je ispred Romantic banda Nedžad Eminić.

Drugu programsku noć, po prvi put na bini u Studengradu, održan je i prvi soundclash dj-eva, Adija Resakovicha i Benje.

“Zenica je uvijek imala jaku elektronsku scenu i odličnu publiku za ovakve sadržaje. To smo dokazali i večeras sa ovim našim prvim soundclash-om. Nadamo se da će sve ovo sa pandemijom vrlo brzo biti iza nas, te da ćemo ovakvih sadržaja imati puno više”, komentari su DJ Benje i DJ Adija Resakovicha.

 

Sinoć je uspješno završena i treća noć festivala Zenica Adventure 2021., u kojoj su posjetioci imali priliku vidjeti i čuti zenički GIS BAND.

“Naša saradnja je krenula sa ljetnim festivalom, tako da nam je jako drago što smo sada uvršteni i u ovaj zimski festival. Zahvaljujemo se organizatorima i pozivamo sve zaljubljenike pozitivnih stvari kao što je ovaj festival da prisustvuju, kako na našim, tako i na nastupima drugih izvođača”, poručio je,ispred Gis banda Gabrijel Vidović.

Podsjetimo, građane Zenice i ove godine, uz strogo poštivanje preporuka Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona, očekuje niz sadržaja koji će zasigurno oduševiti sve prisutne. Vrhunac dešavanja su koncerti zvijezda, Željka Samardžića 30.12.2021.i ,Mahira Mulalića i Isaka Šabanovića 31.12 2021. Za večeras i u naredna tri dana, organizatori najavljuju i veoma popularnu i slušanu radijsku emisiju Edina Sinanovića pod nazivom “ONE MAN SHOW”.

 

Izvor: zenicainfo.ba