Zenica Summer Fest 2019.: Večeras koncert Hanke Paldum

Zenica Summer Fest 2019., večeras nastavlja s programom. Nakon sinoćnjeg koncerta zeničkih muzičkih zvijezda, gdje je više hiljada Zeničana istinski uživalo u izvedbama Hakale, Mirze Šuta, Nusrete Kobić i drugih, večeras će se publici predstaviti “Primadona bosanske pjesme”, Hanka Paldum.

Hanka Paldum, zvijezda koju poštuju i slušaju sve generacije, umjetnica koja je uvijek negdje između klasičnog i novokomponovanog narodnog zvuka, nastupit će večeras u okviru šesnaeste festivalske noći, najvećeg ljetnog Festivala u gradu, Zenica Summer Fest 2019.
Epiteti dive, kraljice i primadone narodne muzike, uvijek se vežu za Hanku, a za to su zaslužni prije svega, njen glas i talenat koji je nosila u sebi, uporan rad kroz karijeru, kvalitetne pjesme i krajnje profesionalni odnos prema poslu kojim se bavi.
Ne sumnjamo da će publika u glas pjevati hitove poput “Crne kose”, “Vjetrovi tuge”, “Voljela sam voljela”, “Ali pamtim još”. Koncert Hanke Paldum počinje večeras u 20:30 sati na Trgu Alije Izetbegovića. Čekamo vas!

 

Izvor: zenicainfo.ba