Zmajevi na putu za Litvaniju, selektor Bosnić se nada da će stići do utakmice

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na putu je prema Vilniusu, gdje će danas od 18.30 sati igrati meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije.

Planirano je da bh. tim čarter letom u devet sati poleti sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, a selektor Vedran Bosnić nada se da će do utamice stići na odredište.

Prvobitno je planirano da naš nacionalni tim u petak ujutro zajedno sa Litvancima putuje u Vilnius, ali su u Košarkaškom savezu BiH odlučili da ne ide u zemlju u kojoj je proglašeno vanredno stanje zbog dešavanja u Ukrajini.

Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) odbila je zahtjev za odgodu utakmice, a zajedno sa Košarkaškim savezom Litvanije dali su garancije da će Zmajevi biti potpuno sigurni u Vilniusu.

Evo nas na aerodromu, krećemo vjerovatno na vrijeme i nadam se da ćemo stići do utakmice. Malo čudan situacija za sve nas, ali šta je tu je. Ne treba sada o tome razmišljati. Ovi momci što su tu treba da se borimo, da probamo da pobijedimo tamo i damo sve od sebe i da bude to jedna maksimalna utakmica s naše strane“, rekao je selektor Bosnić pred polijetanje iz Sarajeva.

Utakmica Litvanija – BiH bit će emitovana u direktnom TV prijenosu na Sport Klubu.