Premijer liga BiH: Nogometaši Čelika gostuju kod Zrinjskog

Težak poraz od Rudara u Kaknju sa 3:0 i ispadanje iz KUP-a donijeli su razočaranje za navijače Čelika koji s pravom uvijek očekuju dobre rezultate.

Ujedno osvijestili su trenera, Marka Babića, koji je nakon susreta preuzeo krivicu na sebe i svoje saradnike koji su birali igrački kadar za utakmicu.

„Mislim da smo svi mogli vidjeti s kojim kadrom raspolažemo, a što nam je trebalo da dobijemo cjelokupnu sliku“, – izjavio je nakon susreta  Babić.

Čelik je u prošlom kolu nakon četiri prvenstvene utakmice bez pobjede i bez ijednog datog gola na svom terenu, sa minimalnih 1:0 pobijedio Mladost iz Doboja kod Kaknja. To je donekle popravilo bodovni saldo. Sada je na diobi od pete do sedme pozicije sa ekipama Radnika i Slobode. Žrijeb je tako htio da u naredna dva kola zenički premijerligaš gostuje kod Zrinjskog i Radnika. Biće to težak ispit kako za hrvatskog trenera Marka Babića tako i za igrače Čelika. Prema najavama sa Bilinog polja, ekipa će sutra oko 13:00 sati otputovati za Blagaj ili Međugorje gdje će ostati do utakmice sa Zrinjskim koja se igra u nedjelju od 16:30 sati. Suspendiranih igrača zbog kartona nema, pa će svi nogometaši biti u konkurenciji za nastup protiv Zrinjskog.

U ostalim mečevima 9. kola Premijer lige sastaju se: Zvijezda 09-Velež, Željezničar-Radnik, Borac- Široki Brijeg, Tuzla city-Sarajevo i Mladost-Sloboda.

 

 

Izvor: zenicainfo.ba