Radovi na izgradnji novih šest dječijih igrališta u Zenici

S prvim toplijim danima, nastavit će se radovi na izgradnji novih šest igrališta na području našeg grada, poručuju predstavnici Gradske uprave.

Naime, na Mokušnicama su urađeni iskopi za dva igrališta za najmlađe Zeničane, dok se po jedno gradi u mjesnim zajednicama Jalija, Zmajevac, Nova Zenica i Koprivna.

Od samog početka svog mandata, zenički gradonačelnik naglašava da svaka mahala ili svako naselje zaslužuje sportsko ili dječije igralište. Prošle godine smo gradili i igralište u Klopču, koje je već u upotrebi, a trenutno, Gradska uprava radi na realizaciji trinaest projekata, a koja se tiču sportskih ili dječijih igrališta. 2019. godine iz Gradske uprave je za igrališta izdvojeno 150.000 maraka, te je dodatnih 150.000 maraka planirano i za tekuću 2020. godinu, no trenutno smo, neusvajanjem budžeta ili Odluke o privremenom finansiranju, u nemogućnosti utrošiti spomenute novce“, poručila je za portal Zenicainfo.ba Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.

2017. godine izgrađena su tri dječija igrališta. 2018. godine izgrađeno je novih pet dječijih igrališta i jedan sportski poligon, dok su u 2019. godini osigurana sredstva za izgradnju spomenutih šest dječijih igrališta, čiji se završetak očekuje uskoro, a sve u cilju što kvalitetnije zabave za naše najmlađe sugrađane.

 

Izvor: zenicainfo.ba