Detalji kuću pretvaraju u dom

Uređenje enterijera može biti vrlo zabavno i zanimljivo. Želite li svome domu udahnuti svježinu, poigrajte se jeftinim detaljima koji u trenu mogu osvježiti i najdosadniju prostoriju.

Donosimo vam nekoliko super ideja za osvježenje stana koje možete stalno mijenjati i nadograđivati.

 

Lampa

Rasvjeta je vrlo važan dio svakog doma, a lampa detalj s kojim se možete igrati kako god poželite. Bilo da se radi o stolnoj ili podnoj lampi, ovaj ukras je vrlo funkcionalan, a zahvaljujući raznim bojama s lakoćom će osvježiti dnevni boravak ili spavaću sobu. Poigrajte se oblicima.

 

Ukrasi za zid

Ukrasi za zid poput slike, sata ili ogledala savršen su instant “podizač” prostorije. Osim što prostoru u kojem boravite daje karakter, zidni ukras može vizuelno povećati i osvježiti dnevni boravak, hodnik pa čak i kuhinju. Potražite ukras koji će se bojama uklopiti uz namještaj i boju zida.

 

Jastučić i deka

Osim što su funkcionalni, ukrasni jastučići i tople i lagane dekice savršen su ukras dnevnog boravka. Možete ih pronaći u svim bojama, cijenama su prihvatljivi te u trenu mogu osvježiti i promijeniti izgled prostora u kojem živite. Imate li namještaj u bijeloj ili pak zagasitoj boji poput crne, sive ili smeđe poigrajte se sa žarkim tonovima.

 

Cvijeće

Cvijeće je oduvijek bilo savršen detalj koji prostoriji daje svježinu i život, bilo da se radi o buketu ili živom, zasađenom cvijeću. Želite li si pojednostaviti postupak uređenja doma, odaberite efektnu vazu te u nju posadite šarene biljke koja će potrajati.

 

Tepih

Savršen detalj za jesen ili zimu svakako je tepih. Uskladite da sa još nekim detaljem u istom tonu poput svijeće ili vaze sa umjetnim cvijećem.

 

Zavjesa

Zavjese su mnogima omiljeni detalji koji, ako su pametno iskombinovani, imaju nevjerovatno moćan dekorativni efekat. Poigrajte se s dvije nijanse i to tako da jedne zavjese budu prozračne i neutralne boje, a druge upečatljivog tona ili bogatog uzorka.

 

Nadstoljnjak

Sto u trenu može osvježiti samo jedan mali detalj. Riječ je o nadstoljnjaku ili podmetačima za tanjire u upečatljivoj boji. Uz njega će se savršeno uklopiti vaza sa cvijećem, svijeća ili ukrasna zdjela za voće. Birajte boju ili nijansu koja će dominirati prostorijom.