Agencija ZEDA: Završen trening Solidworks

Agencija ZEDA organizovala je trening iz Solidworksa u okviru projekta Innovanet koji se realizuje preko granične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora i traje 24 mjeseca.

Trening iz Solidworksa održan je ove sedmice sa početkom od 18. januara i završen je danas, a namijenjen je partnerima u projektu i korisnicima u projektu

„Obuka ima za cilj da obuči partnersko osoblje i korisnike projekta da sutra budu treneri koji će davati obuke nezaposlenim licima, studentima i učenicima koji su krajnji korisnici rezultata projekta“ kazala je za naš portal Aida Pašalić-Uzunović, projekt menadžerica u Agenciji ZEDA.

Obuku koju je realizovala Agencija ZEDA prošlo je 10 učesnika, a predavač je bio profesor sa zeničkog fakulteta, Ernad Bešlagić.

„Partneri u projektu su Tehnopolis iz Nikšića, Crna Gora, Industrijski park Nova Gradiška iz Nove Gradiške, Hrvatska, Grad Gradiška iz Bosne i Hercegovine i kao vodeći partner je Agencija ZEDA“ navodi Pašalić-Uzunović.

Cilj ovog projekta je povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u regiji stvaranjem povoljnog poslovnog okruženja, razvojem infrastrukture za podršku poslovanju i poboljšanje stepena znanja sadašnjih i budućoh preduzetnika, studenata i zaposlenih.

 

Izvor: zenicainfo.ba