Biju Nair više nije direktor ArcelorMittala, imenovan novi

ArcelorMittal Zenica objavljuje imenovanje g. Nikhila Mehte na mjesto generalnog direktora (CEO), koje je stupilo na snagu. G. Mehta je prethodno bio finansijski direktor u ArcelorMittalu Zenica i odnedavno je vodio rukovodstveni tim nove zajedničke kompanije “Toplana Zenica”.  

Mehta je certificirani računovođa Instituta certificiranih računovođa Indije, a također je stekao bakalaureat iz trgovine sa Univerziteta u Mumbaiju.

Nakon što se pridružio ArcelorMittalu Zenica 2008. godine kao finansijski kontrolor, preuzeo je vodstvo u implementaciji SAP sistema u Kompaniji i doprinjeo je velikim inicijativama za uravnoteženje troškova. Prije nego se pridružio kompaniji ArcelorMittal, radio je kao direktor za finansije i komercijalu u kompaniji Voltas Ltd, Mumbai. Također je radio u aluminijskoj industriji u kompaniji Kaluwork Ltd u Mombasiju u Keniji šest godina kao menadžer za finansije.

Na ovom mjestu će zamijeniti gospodina P. K. Biju Naira koji odlazi nakon 12 godina u Zenici, od čega je posljednjih 5,5 godina proveo kao generalni direktor. G. Nair će preuzeti poziciju generalnog direktora u kompaniji ArcelorMittala za proizvodnju čelika i rude u Temirtauu, Kazahstan.

Komentarišući svoje imenovanje, g. Mehta je kazao:

“Pred nama su mnogi izazovi, na lokalnom i globalnom nivou. Bit će privilegija voditi i raditi sa vrlo sposobnim timom u ArcelorMittalu Zenica, te prevazići teškoće i nastaviti graditi dugoročnu, održivu budućnost za proizvodnju čelika u ovom velikom industrijskom gradu. Kao i mnogi drugi, želim g. Biju Nairu uspjeh na njegovoj novoj poziciji.”