Bivši deminer nakon godinu dana poslovanja u Biznis inkubatoru: “Još smo mali, ali radimo kao veliki!!!”

Prije godinu dana, zeničanin Amnel Gavranović napustio je posao deminera u Oružanim snagama i započeo je vlasitit biznis.

 

Iskoristio je pogodnosti koje nudi Razvojna agencija Zeda, odnosno biznis inkubator, i otvorio je servis kućanskih aparata. Počeo je od nule, a godinu dana poslije kaže da je zadovoljan rezultatima rada.

„U proteklih godinu dana ne samo da sam opstao nego sam i napredovao i trenutno sam ovlašten za servisiranje 25 brendova kućanskih aparata. Veliku podršku imam od agencije Zeda i čak šta više korektniji su nego što smo se dogovorili“, – kaže Gavranović.

Nakon godinu dana rada, ovaj bivši deminer kaže da se nije pokajao zbog odluke da napusti ovaj posao i počne sasmostalno raditi. „Ne bih se više nikad vratio na taj posao. Ovdje sam svoj gazda, imam radno vrijeme. Nije ni ovdje lagano, moraš se svaki dan boriti, tražiti posla, ali sam zadovoljan“, – dodaje.
U skorijoj budućnosti morat će zaposliti bar još jednog radnika, što je kako kaže u skladu sa njegovim biznis planom.  (N.G.)

Izvor: zenicainfo.ba