Centar za mlade Zenica priprema prvu stand up komediju

Centar za mlade Zenica svečano je otvoren prije dva mjeseca. Centar je kroz organizaciju različitih aktivnosti uglavom edukativno-zabavnog sadržaja do sada okupio oko dvije stotine mladih ljudi a kako najavljuju tako će nastaviti i u narednom periodu.

“Besplatne radionice engleskog i njemačkog jezika, radionica pisanja CV-a kao i motivacijske radionice a uskoro planiramo organizovati i prvu zeničku Stand Up komediju. Nama je primarni cilj bio da motivišemo mlade ljude da produktivno provode svoje slobodno vrijeme te da umjesto odlaska u kafić izaberu ovaj Centar gdje će nešto novo naučiti, zabaviti se na kvalitetan način i steći nova prijateljstva”, kaže Ilma Hanjalić, PR Centra za mlade.

Iz ovog Centra poručuju kako će nastaviti sa realizacijom dosadašnjih aktivnosti a kroz svakodnevne ankete i razgovore sa mladima dolaze i do novih ideja.

“Iznenađena sam koliko su mladi u Zenici zainteresovani za volonterizam. Imamo svakodnevne upite kako mogu pomoći i ukljućiti se u naše svakodnevne aktivnosti. Volonterizam je jako bitan i to govorim iz vlastitog sedmogodišnjeg iskustva jer znanje koje steknete kroz nevladin sektor i to neformalno obrazovanje je od velikog značaja. Svim mladim ljudima bih preporučila da se bave volonterizmom jer je to uistinu divno životno iskustvo”, poručuje Ilma.

Iz ovog Centra za idući mjesec najavljuju i prvu stand up komediju koja će vjerovatno, kako najavljuju, biti prva ovakvog karaktera u Zenici.