Članovi Moto kluba „Condor“ i ove godine podijelili novogodišnje paketiće štićenicima JU „Dom porodica“ Zenica

Članovi Moto kluba „Condor“ iz Zenice tradicionalno i ove godine posjetili su štićenike JU „Dom porodica“ Zenica i podijelili im novogodišnje paketiće. Zbog složene epidemiološke situacije izostalo je tradicionalno druženje sa mališanima.

Članovi „Condora“ su podijelili paketiće djeci, a zauzvrat su dobili apluz i horski otpjevan poznati hit “Motori” od grupe Divlje jagode. Posjeti „Dom porodici“ prethodila je ulična akcija gdje su građani Zenice imali priliku donirati sredstva za ovu akciju.

„Mi nismo prekinuli tradiciju, ovo nam je 14. akcija i zahvaljujući građanima Zenice uspješno smo završili još jednu akciju“, kaže Elvir Alić iz MC Condora.

Alić kaže da su morali ispoštovati socijalnu distancu, ali da su odlučili ipak, obradovati mališane, jer kako kaže, to njima puno znači.

„Bez obzira na pandemiju upriličili smo doček naših dragih prijatelja i djeca su vrlo uzbuđena i sretna što se bar na ovakav način mogu družiti s njima. Zahvalni smo im što su i ove godine iznašli snage da obraduju djecu s obzirom da je ova kriza pogodila i njihove članove“, kaže Draženka Subašić, direjktorica JU „Dom porodica“ Zenica.

Podjekla paketića završila je zajedničkim fotografisanjem, a nadamo se da će već naredne godine članovi Moto kluba „Condor“ moći da se druže sa malim prijateljima iz JU „Dom porodica“ Zenica.

 

Izvor: zenicainfo.ba