Decembarskom radionicom okončan je višemjesečni projekat “Moć znanja”

Decembarskom radionicom okončan je višemjesečni projekat Moć znanja, koji su u partnerstvu realizovala zenička udruženja Kreativci i Udruženje djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti u Zeničko-dobojskom kantonu.

Projektom su obuhvaćeni omladinci iz nekoliko gradova Zeničko-dobojskog kantona, sa ciljem njihovog osposobljavanja za učinkovito upravljanje društvenim mrežama i projekt-menadžmentom.
Sa iskusnim edukatorima i sa jako zainteresovanom publikom, kroz seriju radionica tokom ljeta i jeseni ovi mladi ljudi su stekli osnovna znanja o korištenju nepresušnih resursa Interneta u cilju širenja svijesti o problemima sa kojima se susreću, njihovom adresiranju na glavne aktere i kreatore politika i snagom mobilisanja javnosti sa ciljem obezbjeđenja podrške.
Sa istim ciljem omladinci su osposobljeni za razumijevanje principa raspodjele budžetskih, donatorskih i drugih sredstava, te o mogućnostima i modalitetima njihovog korištenja u opće-društvene svrhe.
Nakon uspješne realizacije ovogodišnjeg, za obje strane značajnog partnerstva, željno čekamo nesumnjivo još vrijednije i kreativnije aktivnosti, kojima će se i u narednoj godini obogatiti naš javni prostor i oplemeniti naši mladi, čineći ih kompletnim i svestranim osobama posvećenim zajedničkom radu i sveopćoj dobrobiti, poručili su organizatori.