Eldar je jedan od najboljih studenata u Zenici, i nada se ostanku u BiH

Uz rođendan jedine nam domovine, donosimo i jednu pozitivnu priču koja nosi vjeru u bolju budućnost Bosne i Hercegovine.

Eldar Ćerim, sada već diplomirani Socijalni pedagog, jedan od najboljih studenata na Univerzitetu u Zenici, nagrađen je Poveljom rektora (Prosjek ocjena 9.70) i Poveljom dekana (Prosjek ocjena za IV godinu studija 10.0) za 2018./2019. akademsku godinu.

Tokom studiranja Eldar je dobio mnogobrojna priznanja, a objavio je i više stručnio-naučnih radova. Za vrijeme studija boravio je u Njemačkoj u sklopu projekta razmjene studenata. Najveću podršku imao je od svoje porodice ali i profesora sa Islamsko pedagoškog fakulteta.

„Potrebno je ostati motiviran i uložiti trud uprkos svim izazovima. Ja se lično vidim kao dio kolektiva Univerziteta u Zenici, Islamsko pedagoškog fakulteta. Nadam se da ću ostati u akademskom svijetu, ali ne isključujem mogućnost odlaska u zapadno-evropske zemlje gdje je situacija mnogo bolja nego u Bosni i Hercegovini“, izjavio je Eldar.

Mnogi su izazovi sa kojima se susretao tokom akademskog obrazovanja, za njega je posebno ekonomska situacija predstavljala izazov, ali uvijek se uz uložen trud izađe kao pobjednik, poručuje Eldar Ćerim.

 

Izvor: zenicainfo.ba