„Fića Crew“ u „Kreativnom parku“

U jučerašnjem izdanju “Kreativnog parka” Centar za edukaciju mladih, u saradnji sa Tarikom Arnautovićem organizovao je druženje sa Lejlom i Amarom Čamo, mladim bračnim parom, poznatijima kao „Fića Crew“. Lejla i Amar obilaze razne gradove i države vozeći se u starom zelenom “Fići”.

U posljednjih nekoliko godina “Fića crew” posjetila je 30 zemalja, četiri vulkana i prešla 40.000 km. Svi koji su danas prisustvovali ovom druženju u CEM-u, imali su priliku saznati sve o njihovim avanturama sa putovanja, anegdotama, lijepim i manje lijepim situacijama iz kojih su se uvijek trudili nešto naučiti. A te lekcije danas su prenijeli mladima. Poručili su im da se usude prije svega i naprave prvi korak, da ne slušaju ljude koji ih pokušavaju demotivisati i da uvijek imaju lijep pristup u komunikaciji s ljudima, jer će isto dobiti zauzvrat.

Mladi koji su prisustvovali „Kreativnom parku“ kažu da je ovo njegovo izdanje jedno od najboljih do sada. “Kreativni park” predstavlja svojevrsni otvoreni forum, u kojem CEM mladima omogućava susrete i druženja sa uspješnim ljudima iz cijele BiH, koji bi ih, kao pozitivni uzori, trebali inspirisati da i sami poduzmu konkretne korake ka svom uspjehu, u školi, na fakultetu ili odabiru posla kojim će se u budućnosti baviti.

U sklopu aktivnosti ovog programa, bh. ljudi različitih profesija prezentuju svoj rad iz oblasti iz kojih dolaze, kao i pozitivne priče o uspjesima na različitim poljima, dosegnutim zahvaljujući trudu i zalaganju, te zdravom stilu života, bez alkohola, duhana i drugih štetnih materija, koji je uveliko doprinio razvoju njihove ličnosti.

Ovaj program podržava kreativno izražavanje mladih u različitim formama i ujedno ih ohrabruje da se aktivno uključe u život svoje zajednice, kako bi formirali navike koje će njihovu sadašnjicu, ali i budući životni vijek učiniti inspirativnijim i kvalitetnijim.

 

Izvor: travnik-grad.info