FOTO: Okončani radovi prema naselju Grm

Na lokaciji Velika Broda, odnosno Grm, okončani su radovi u okviru projekta poboljšanja putne infrastrukture na kojoj je rađena rekonstrukcija i sanacija, a ista je obuhvatila dionicu puta Stranjani-Strnokosi u dužini od 500 metara.

Kako su nam kazali mještani naselja Velika Broda, već 40 godina ovom dionicom se teško saobraća, te sporije komunicira prema glavnoj saobraćajnici u gradu.

„Ovdje su bili problemi 40 godina, jer ljudi nisu imali put obzirom da je isti odsječen. Nakon 40 godina kad smo se obratili gradonačelniku, projekt je pokrenut. Ovdje je urađen asfalt od 500 metara, bolji su uslovi i niko više neće da iseljava, svako će se vratiti na svoje i uslovi će biti bolji“, kazao je Faik Šehić, predsjednik Mjesne zajednice Broda.

Mještani su nakon četiri decenije zadovoljni onim što je grad za njih uradio, te kako ističe Šehić, potrebe za iseljavanjem više nema.

„Oni su još davno izgubili vjeru da ćemo ikada dobiti asfalt, ali dolaskom gradonačelnika, svi su sad oduševljeni. Zahvaljujući njemu i njegovom obećanju to smo sve odradili i nadamo se boljim uslovima za življenje“, dodao je Šehić.

Šehić ističe da u nastavku planiraju raditi na projektu uvođenja ulične rasvjete, koja će povezivati naselja Veliku Brodu i Grm.

„Što se tiče rasvjete mi smo prvi na prioritetu za ovaj projekt, kojim ćemo spojiti čaršiju, Grm, Brodu i put koji gore vodi“, dodaje on.

Projekt sanacije i rekonstrukcije dionice Stranjani-Strnokosi koštao je nešto više od 65.000 KM, a finansiran je sredstvima iz Budžeta Grada. Isti je realizovao Konzorcij preduzeća „Komrad-Ze“ – Almy Transport“.

 

Izvor: zenicainfo.ba