Fra Marko Kepić uputio božićnu čestitku svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti

Povodom predstojećeg katoličkog Božića, fra Marko Kepić, župnik župe Svetog Ilije Proroka uputio je božićnu i novogodišnju čestitku svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

I ove godine slavimo Božić i možemo reći da je to svojevrsno ponavljanje, ali mi smo svake godine drugačiji, svake godine su nove okolnosti i svake godine tražimo jedan novi odgovor na životna pitanja. U ovom našem vremenu u kojem živimo, gdje nekada živimo u nekom sumraku, nekoj neizvjesnosti, gdje smo ispunjeni strahom, gdje sa nelagodom gledamo u budućnost, mi opet kažemo da nismo prepušteni sami sebi. U ovaj svijet je ušao smisao, ušao je On koji nam daje odgovore na naša pitanja. Poruka ove godine i ovog Božića je da nismo sami, da ovaj naš svijet kakav god da je nije ostavljen bez smisla i da mi ljudi nismo u beznadnom stanju, nego je došao Onaj koji je s nama i vjerujem da smijemo sa nadom gledati u budućnost. Volio bih da sve ljude ispuni mir, radost i životni optimizam. Svim katolicima želim sretan i blagoslovljen Božić a svim dobrim ljudima Sretnu Novu godinu“, izjavio je fra Marko Kepić, župnik župe Sv. Ilije Proroka.

Katolici širom svijeta večerašnjom misom ponoćkom dočekat će ovaj blagdan, a gledaoci Televizije Zenica, imat će priliku u direktnom prijenosu iz Crkve Sv. Ilije Proroka gledati misno slavlje.

 

Izvor: zenicainfo.ba