Generalni direktor ArcelorMittala odgovorio gradonačelniku: Nakon 15. aprila besplatno grijanje

Kompanija ArcelorMittal Zenica dostavila je Gradskoj upravi Zenice informaciju, u kojoj generalni direktor najveće zeničke kompanije Nikhil Mehta informiše gradonačelnika Fuada Kasumovića, kako će snabdijevanje grada toplotnom energijom iz pogona AMZ biti nastavljeno i nakon 15. aprila, odnosno sve dok to bude potrebno. Toplotna energija koju ArcelorMittal Zenica isporuči nakon 15. aprila besplatna je za sve građane.

U svom dopisu gospodin Mehta zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću na dopisu od 26.marta ove godine, u kojem je gradonačelnik od ArcelorMittal Zenica i Javnog preduzeća “Grijanje” Zenica, s ciljem zaštite zdravlja građana i suzbijanja pandemije koronavirusa zatražio produženje grijne sezone.

“U ime građana Zenice i svoje lično ime izražavam zahvalnost gospodinu Mehti, upravi i svim radnicima kompanije ArcelorMittal Zenica koji su i ovim činom pokazali svoju visoku društvenu odgovornost. Grad Zenica poduzeo je maksimalne napore da ublaži pandemiju COVID -19 virusa i da zaštiti što veći broj svojih građana. Kao gradonačelnik jednog od privrednih centara Bosne i Hercegovine, nadam se da će ArcelorMittal Zenica prebroditi ovu krizu i da zdravlje radnika, kao i njihova radna mjesta neće biti ugroženi”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

 

Izvor: zenica.ba