Grad podržao rekonstrukciju Doma za stara lica Zenica

Grad Zenica izdvojio je 20.000 KM za adaptaciju i rekonstrukciju paviljona za boravak nepokretnih korisnika u prizemlju doma i prostora među paviljonima na spratu Javne ustanove “Dom za stara lica Zenica” .

Rekonstrukcija paviljona podrazumijevala je krečenje devet soba, adaptaciju tri kupatila i uređenje parketa. U okviru rekonstrukcije međupaviljona na spratu je izvršeno uređenje parketa, okrečene su četiri sobe i adaptirana dva kupatila. Radi se o najvećoj rekonstrukciji objekta JU “Dom za stara lica” koja je od otvaranja podržana od Gradske uprave.

Prema riječima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, cilj projekta bio je da se poboljšaju uslovi boravka trenutnih 76 korisnika (kapacitet 77 ležaja), kao i da se stvore bolji uslovi za rad zaposlenicima ovde javne ustanove.

“Kao odgovorna Gradska uprava želimo pomagati najosjetljivije kategorije naših sugrađana. U proteklom periodu za najmlađe smo napravili desetine i nastavit ćemo da pravimo dječija igrališta. Vodimo i računa o našim najstarijim sugrađanima. Ljepšu starost pokušavamo im učiniti kroz sadržajnije aktivnosti u boljim društvenim domovima, kroz subvencioniranje javnog prevoza, kroz bolje uslove liječenja u ambulantama porodične medicine i na sve druge načine koji su u nadležnost lokalne, odnosno Gradske uprave Zenica”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.