Grad Zenica će podržati rad Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas direktora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emira Suljagića, s kojim je razgovarao o radu ovog centra i načinu kako Grad Zenica može podržati njegovo funkcionisanje.

U razgovoru je najavljeno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji između Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari i Grada Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je izrazio spremnost Grada Zenica da za podršku projektima i aktivnostima Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari izdvoji sredstva u iznosu od 30.000,00 KM.

Direktor Emir Suljagić se zahvalio gradonačelniku Kasumoviću na iskazanoj dobroj volji za formaliziranje saradnje Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari i Grada Zenica i istakao, kako je od finansijske pomoći, puno važnija institucionalna podrška centru.

Gradonačelnik Fuad Kasumović upoznao je direktora Suljagića da su u Budžetu Grada Zenica za 2022. godinu izdvojena sredstva za projekte podrške održivom povratku u Republiku Srpsku.

Dodao je da će za djecu iz Liplja koja pohađaju osnovnu i srednje škole u Zvorniku iz Budžeta Grada Zenica biti izdvojeno 5.000,00 KM za izgradnju tri nadstrešnice na autobuskim stanicama.