Građanima Zenice osiguran besplatan prijevoz do Smetova

Grad Zenica i Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti i ove godine u sklopu projekta „Zimovanje na Smetovima“, osigurali su besplatan autobuski prijevoz za izletište Smetove.

Besplatan prijevoz na popularno zeničko izletište bit će organizran naredne četiri subote i to već sutra 16. januara, potom 23. i 30. januara, te 6. februara.

Polazak je u 10 i 11 sati ispred Autobuske stanice, a povratak sa Smetova istoga dana u 16 sati.

Prema riječima Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, na ovaj način najugroženije kategorije naših sugrađana imaju priliku besplatno otići na Smetove i uživati na čistom zraku koji vlada na 960 metara nadmorske visine.

„Odlučili smo nastaviti projekt koji uvijek iznova oduševi naše građane. Djeca, omladina, starije osobe, kao i hronični bolesnici, imaju priliku besplatno ići na Smetove i provesti dan na čistom zraku. Uvjeren sam da će i ovaj put, kako je to bio slučaj i ranije, vladati veliko interesovanje i da će brojni građani iskoristiti ovu priliku i vikend provesti na Smetovima“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

 

Izvor: zenica.ba