Gradonačelnik Fuad Kasumović darovao prvorođenu bebu

Nova, 2022. godina u domu Merime Čičiković (26 godina) nije mogla ljepše početi. Naime, ova zavidovićanka je prva porodilja u novoj godini.

Ona je na svijet donijela zdravu djevojčicu tešku 2930 grama i 47 cm dugu. Kako je kazala dat će joj ime Nejla. Tradicionalno, nakon rođenja prve bebe, Porođajni odjel Kantonalne bolnice Zenica posjetio je i Gradonačelnik Fuad Kasumović. Uz kratki razgovor sa Merimom, Kasumović je kako to red i nalaže darovao prvu bebu.

Kao što svi znate u ovoj državi vlada bijela kuga i ono što ima omladine ide vani. Ovo je predivan trenutak kada ja kao gradonačelnik u ime građana Zenice počastim prvorođenu bebu. Ona je ove godine iz Zavidovića, majka se zove Merima i ovo joj je treće dijete. Ja sam ih obišao čestitao u ime građana Zenice i poželio im sve najbolje u budućem žvotu“, kazao je ovom prilikom Kasumović.

Merima, kao i njena kćerkica Nejla se osjećaju odobro i danas bi se trebale pridružiti svojoj porodici kod kuće.

Gradonačelnik Kasumović je najavio da će i u ovoj godini svako novorođeno dijete na području Grada Zenice dobiti nadoknadu kako je to bio slučaj i prethodnih godina.

Merimi i njenoj porodici upućujemo čestitke, a maloj Nejli želimo puno zdravlja i sreće u budućem životu.

 

Izvor: zenicainfo.ba