Gradonačelnik Fuad Kasumović i zvaničnici NS/FS BiH razgovarali o reprezentativnim utakmicama i proširenju Trening centra u Zenici

Gradsku upravu Zenice posjetili su danas zvaničnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

S gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem razgovarali su o predstojećim reprezentativnim nastupima Bosne i Hercegovine u Zenici, kao i ranije najavljivanom projektu proširenja kapaciteta Trening centra NS/FS BiH izgrađenog 2013. godine na Kamberovića ravni u Zenici.

Gradonačelnik Kasumović je izrazio spremnost Gradske uprave Zenica da podrži organizaciju domaćih utakmica koje će BiH u jesen ove godine igrati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Riječ je o četiri utakmice, od kojih su tri u sklopu Lige nacija A protiv Poljske, Holandije i Italije, te meč polufinala baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, dok će, u slučaju pobjede protiv Sjeverne Irske igrati utakmicu finala baraža na Bilinom polju.

Zvaničnici NS/FS BiH su ponovili da se planirano proširenje Trening centra odnosi na izgradnju dva dodatna terena i proširenje smještajnih kapaciteta.

S Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine imamo izvrsnu saradnju. Drago nam je što je stadion „Bilino polje“ ponovo odabran za mjesto odigravanja ovako važnih utakmica za našu reprezentaciju. Grad Zenica će ponovo pružiti maksimalnu podršku nogometnoj reprezentaciji, a u atmosferi kakvu je moguće napraviti samo u “Zmajevom gnijezdu” nadamo se novim pobjedama i uspjehu naših reprezentativaca. Već smo donijeli odluke neophodne za proširenje Trening centra i u potpunosti podržavamo ovaj projekat. To je investicija čijom realizacijom će se značajno poboljšati uslovi za treniranje, naročito mladih ekipa. U infrastrukturnom smislu doprinijet će većoj atraktivnosti Zenice” rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

 

Izvor: zenica.ba