Gradonačelnik Kasumović obećao još veću podršku Udruženju penzionera Zenica

Sa preko 17.000 članova, Udruženje penzionera Zenica najbrojnija je penzionerska organizacija u Bosni i Hercegovini.

Status zeničkih, kao i penzionera u ostalim dijelovima naše države, daleko je od onog koje ova populacija zaslužuje. Gradska uprava Zenice na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti poduzima maksimalne napore da našim starijim sugrađanima olakša životnu svakodnevnicu.

“Period koji je iza nas obilježila je odlična saradnja sa gradonačelnikom Kasumovićem i njegovim saradnicima i nakon kratkog ali efikasnog sastanka, našim članovima možemo poručiti, da će podrška Gradske uprave i gradonačelnika na naše zadovoljstvo biti još konkretnija”, kaže Emin Sijerčić, predsjednik Udruženja penzionera Zenica.

Predsjednik Sijerčić i njegov zamjenik Mirnas Buljubašić upoznali su gradonačelnika Kasumovića i pomoćnicu gradonačelnika za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Semeju Mujkanović o aktivnostima Udruženja u proteklih godinu dana, kao i planovima za naredni period.

“Zenica je radnički grad, koji je gradio bivšu državu, branio Bosnu i Hercegovinu i koji je i danas sa svojom industrijom nosilac razvoja države. Neću ništa novo kazati ali ću podsjetiti da se našem grad i Zeničanima sa viših nivoa vlasti ne vraćaju sredstva onako kako to zaslužujemo i po zakonima nas pripada i da na žalost među 17.000 penzionera imamo preko 11.000 onih sa minimalnim i malim penzijama. Od dolaska na mjesto gradonačelnika imam dobru saradnju sa Udruženjem i spreman sam više i bolje pomagati, kao što uostalom od 11. novembra 2016. godine i radim u interesu svih građana. U 2020. godini ćemo snažno finansijski podržati rad klubova penzionera po mjesnim zajednicama, subvencionirat ćemo autobuske karte sa 75.000 KM, obezbijedit ćemo vrijedne pakete za više hiljada penzionera koje će dijeliti Udruženje, finansirat ćemo nabavku računarske opreme za kancelarije Udruženja, a sigurno da će tu biti i drugih vidova pomoći”, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.