Gradonačelnik Kasumović pozdravio ideju da rukometna reprezentacija BiH igra u Zenici

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović razgovarao je danas sa predsjednikom Rukometnog kluba Čelik Panetom Škrbićem.

Teme sastanka bile su inicijativa da grad Zenica bude glavna baza za pripreme rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i razvoju rukometnog sporta u Zenici. „Upoznao sam gradonačelnika Kasumovića o sastanku sa predsjednikom Rukometnog saveza BiH Marinkom Umičevićem u Banja Luci, kada se rodila ideja i prijedlog da Zenica ubuduće bude glavna baza za okupljanje rukometne reprezentacije BiH. Umičević me zamolio da organizujem sastanak kod gradonačelnika Kasumovića na tu temu jer smatra da su Grad Zenica i Gradska arena pravi izbor za okupljanja A reprezentacije BiH i da Zenica ima daleko najbolje uslove i infrastrukturu da bude odličan domaćin najboljim rukometašima naše zemlje“, kazao je Pane Škrbić.

Gradonačelnik Kasumović sa zadovoljstvom je prihvatio ideju o okupljanju rukometne reprezetacije BiH u našem gradu, te je spreman sa delegacijom Rukometnog saveza BiH razgovarati o dugoročnoj saradnji.

„Zenica je ponosna što nakon ragbi, rekao bih naše domaće, zeničke priče, te nogometne, teniske, futsal i odnedavno odbojkaške reprezentacije BiH može biti domaćin i rukometnoj reprezetaciji BiH. Učinit ćemo sve da naši reprezentativci budu zadovoljni i da ostvaruju najbolje sportske rezultate, da se plasiramo na EURO 2022. godine, za što postoje realne šanse. Reprezentativcima i stručnom štabu stavit ćemo na raspolaganje gradske resurse i vjerujem biti dobri domaćini kakvi su Zeničani uvijek bili“, kaže gradonačelnik Kasumović.

Ukoliko dođe do konačnog sporazuma između Grada Zenica i RS BiH, kako je Škrbić rekao, moguće je da kvalifikacionu utakmicu sa Njemačkom, naši rukometaši odigraju upravo u Zenici.

Kada je u pitanju razvoj rukometnog sporta u Zenici, gradinačelnik je podržao koncept daljeg razvoja RK Čelik, koji je sa 71 godinom postojanja jedan od najstarijih rukometnih kolektiva u BiH.

„Rukometnom klubu Čelik je mjesto u Premijer ligi BiH i Evropi. Grad će podržati napore RK Čelik kao nositelja razvoja rukometnog sporta u gradu“, dodao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.