Gradonačelnik Kasumović razgovarao s direktoricom ureda EBRD-a za BiH o projektima poboljšanja energetske efikasnosti u JU KBZ i “Plava voda”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je u svom kabinetu direktoricu Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuelu Naessl.

Glavne teme sastanka bile su realizacija projekta poboljšanja energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica i projekta “Plava voda”.

Direktorica Naessl je navela da se radi se o dva veoma značajna projekta za EBRD i da je potrebno da se svi učesnici više aktiviraju kako bi se ostvario napredak u implementaciji ovih projekata.

Dodala je da je Zenica dio programa Akcioni plan zelenih gradova, koji uključuje druge investicije za poboljšanje uslova života i standarda građana Zenice.

Grad Zenica duguje veliku zahvalnost EBRD-u za finansijsku podršku, za realizaciju više projekata. Na današnjem sastanku razgovarali smo o pitanjima realizacije projekta poboljšanja energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica i projekta “Plava voda”. Našli smo određena rješenja za koja mislim da će biti prihvatljiva svim učesnicima navedenih projekata“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradonačelnik Kasumović informisao je direktoricu Naessl o rezultatima lokalnih izbora za Grad Zenica, kao i o trenutnoj političkoj situaciji u Zeničko-dobojskom kantonu.

 

Izvor: zenica.ba