Gradonačelnik Kasumović sa glumcem Muharemovićem: Podrška projektu „Putevi heroja“

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za Nusmira Muharemovića, glumca, producenta i predsjednika “Studio Teatra”. Tema razgovora bio je projekat “Putevi heroja”, koji je podržan u programu „Creative Europe“.

Govoreći o ovom značajnom poduhvatu, Muharemović je istakao kako se radi o projektu koji je od 300 aplikacija ušao među 13 koje će biti podržane u programu kulturne saradnje, a trebao bi početi u februaru naredne godine.

Gradonačelnik Kasumović obećao je tom prilikom kako će Grad Zenica sa njim na čelu, kako je to slučaj i sa drugim projektima iz svih segmenata pa tako i kulture, dati svesrdnu podršku.

„Grad je spreman pomoći i sufinansirati projekt. Pomažemo sve kvalitetnije sadržaje, tako da neće biti izuzetak ni sa ovim. Imate moju apsolutnu podršku i drago mi je da ćemo biti dio pozitivne priče posebno u vremenu pandemije kada je sve zaustavljeno“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Inače, budžet kompletnog projekta „Putevi heroja“ iznosi 395.000 eura, a iznos koji će dobiti „Studio Teatar“ je 44.097 eura. Kao i svaki projekt podržan od strane „Creative Europe“ i ovaj zahtijeva sufinansiranje od strane resornog ministarstva, lokalne zajednice ili neki drugih prihoda. Iznos sredstava koje treba obezbijediti „Studio Teatar“ je 10.086 eura.