Gradonačelnik Kasumović uručio vaučer za Udruženja penzionera Grada Zenica

Vaučer za nabavku prehrambenih artikala za socijalno ugrožene penzionere, danas je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice uručio predstavnicima Udruženja penzionera Grada Zenica.

Riječ je o vaučerima u vrijednosti od 100.000 KM koji će biti utrošeni za nabavku osnovnih životnih namirnica od kojih će se praviti paketi i dijeliti najugroženijim članovima ovog Udruženja.

“Mi brojimo 17.000 članova od kojih blizu 12.000 prima minimalnu penziju i svaka pomoć je vrlo značajna tim prije što ovo nije i jedina od Gradske uprave koju smo dobili proteklih godina. Mi ćemo ove pakete podijeliti onima koji su u stanju socijalne potrebe i koji su sami, do kojih niko ne dolazi kako bi osjetili da nisu sami i ostavljeni”, poručio je Emin Sijerčić, predsjednik zeničkih penzionera.

“Danas u dogovoru sa Udruženjem penzionera, a ovo smo predvidjeli još prošle godine u budžetu, uručujemo ovaj vaučer s namjerom da ih penzioneri iskoriste na najbolji način. Sretan sam zbog toga jer to su građani koji su ovu državu gradili i sad imaju mizerne penzije od kojih ne mogu dostojanstveno živjeti”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Podijeljeno će biti oko 3.000 paketa koji će sadržavati osnovne životne i higijenske potrepštine.

  

 

Izvor: zenicainfo.ba