Gradonačelnik i Upravni odbor žele spas za Čelik

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović organizovao je danas sastanak sa članovima Upravnog odbora NK Čelik, na čelu sa predsjednikom Selvedinom Šatorovićem. Tema sastanaka bila je analiza stanja u klubu, a razgovarano je i o licenciranju kluba za BHT Premijer ligu i reprogramu duga Čelika prema Poreznoj upravi FBiH i drugim povjeriocima.
Tom prilikom Gradonačelnik je čestitao predsjedniku i upravi Čelika na angažmanu, a posebno na postignutim sportskim rezultatima gdje je Čelik jedini neporaženi tim BHT Premijer lige u proljetnoj sezoni. Uz Upravni odbor svakako su za to najzaslužniji nogometaši, stručni štab i  navijači koji su nakon dužeg vremena, ponovo 12. igrač Čelika.
Podsjetio je da u jesenjem dijelu sezone Čelik u 18 kola ostvario svega 9 bodova dok je nakon promjene struktura upravljanja u NK Čelik u 9 kola ostvario 15 bodova i stvorio realne pretpostavke za ono što je apsolutni cilj i Gradonačelnika i Upravnog odbora, te kompletne sportske javnosti u Zenici,  a to je opstanak u BHT Premijer ligi.
Neprijatno sam iznenađen činjenicom da za jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća pozivnice nisu dobili članovi Upravnog odbora kluba, što se može smatrati destruktivnim djelovanjem određenog kruga ljudi u procesu ozdravljenja Čelika. Gradonačelnik i Gradska uprava Zenice će nastavljati podržavati rad NK Čelik od čijeg Upravnog odbora tražim da sezonu završe uspješno i da Čelik ostane premijerligaš BiH. Prema Poreznoj upravi FBiH uprava kluba treba ići sa zahtjevom za reprogram i obznaniti koliko sredstava je potrebno za licenciranje”, istakao je Gradonačelnik Kasumović.
Predsjednik Čelika Selvedin Šatorović zahvalio se Gradonačelniku na pozivu za sastanak i na dosadašnjoj podršci bez koje NK Čelik ne bi mogao uopće egzistirati.
Zajednički je stav Gradonačelnika i predsjednika Upravnog odbora Čelika, je kako je “gašenje” kluba neprihvatljivo.
“Nakon što smo Gradonačelnika upoznali sa situacijom u klubu, od gospodina Kasumovića i Gradske uprave očekujemo da zajedno sa Upravnim odborom budu tim koji će u narednom periodu potpisati reprogram sa Poreznom upravom FBiH. Također, želimo da zajedno sa igračima i navijačima obezbjedimo opstanak u BHT Premijer ligi, kao i da dobijemo licencu za novu takmičarsku sezonu. Gradonačelniku smo prezentirali nekoliko zanimljivih prijedloga i rješenja za uspješan zajednički put”, izjavio je Selvedin Šatorović, predsjednik NK Čelik.
Gradonačelnik i predsjednik Upravnog odbora složili su se, da se korespodencija i kontakti vode isključivo putem ovlaštenih predstavnika Grada i NK Čelik, uvažavajući inicijative dobronamjernih građana Zenice, prijatelja kluba, kao i navijača, pa i formalnih i neformalnih grupa građana.
Sa ovog sastanka upućen je poziv navijačima Čelika i svim građanima, da što u većem broju prisustvuju utakmici Čelik – Mladost DK koja se igra u subotu, 29. aprila. Osim što će biti velika podrška igračima, navijači će na taj način i materijalno pomoći voljeni klub. Sa 3 boda iz ove utakmice, kako je istakao predsjednik Čelika, “crno – crveni”, nakon dužeg vremena bili bi na poziciji koja im garantira opstanak u BHT Premijer ligi.