Gradska uprava Zenica novogodišnjim paketićima obradovala korisnike Centra “DLAN”

Gradska uprava Zenica i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović novogodišnjim paketićima obradovali su korisnike Servis centra za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju “DLAN” Zenica.

“Gradska uprava sa mnom na čelu oduvijek je brinula o svim građanima, zbog čega smo i ove godine željeli unijeti radost u brojne ustanove. Nedavno smo izvršili podjelu paketića u zeničkim vrtićima, a danas smo odlučili usrećiti korisnike Centra “DLAN”. U narednom periodu, također, ćemo nastaviti da brinemo o svim kategorijama društva u našem gradu, te učiniti da je ovakvih prilika još više”, poručio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Prema riječima Selvedina Dedića, direktora Servis centra za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju “DLAN”, Gradska uprava Zenica obradovala je korisnike sa 130 novogodišnjih paketića.

“Ovo je itekako fin gest kojim se Gradska uprava Zenica odlučila uljepšati novogodišnje praznike kako djeci, tako i njihovima porodicama. Neizmjerno smo zahvalni svima koji su nas obradovali na ovaj način, te doprinijeli da se djeca Centra osjećaju sretno i zadovoljno”, kazao je Dedić.

Osim Gradske uprave Zenica, istakao je Dedić, danas su sa 22 novogodišnja paketića korisnike “DLAN-a” obradovali i učenici zeničke Osnovne škole “Mak Dizdar”.