Gradski bazeni u Crkvicama će i ovog ljeta biti na raspolaganju građanima

Nakon što su radnici Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija i preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata otklonili uočene kvarove, danas je izvršeno testno punjenje vodom zeničkih otvorenih bazena što je potvrda da će Zeničanke i Zeničani i ove godine uživati na bazenima u Crkvicama.

Želeći da se lično uvjeri da će sve biti kako treba gradonačalenik Fuad Kasumović danas je obišao bazene.
„Ovi bazeni su iz 1965. godine. Na žalost, bivša vlast, ali i sve dosadašnje samo su uzimali pare od ovoga, ni ventili, ni filteri nikad nije ništa promijenjeno. Evo vidite kakvo je stanje i onda neko spinuje neće, evo moći će se kupati”, kazao je Kausumović.
Najveći dio posla otklanjanja kvarova pao je u ruke radnika JP Vodovod i kanalizacija.
„Mi smo prvo napravili prospekciju, defenisali glavne probleme. Problemi su bili od vodozahvatne građevine koja je u poplavama 2014. godine devastirana i napravili smo privremenu zahvatnu građevinu, osposobili dovodni cjevovod koji je sada u funkciji, uradili nužne zahvate na zatvaračima, odvodnim cjevovodima, osposobili i unaprijedili rad filterskog postrojenja i možemo reći i poručiti građanima Zenice da će biti kupanja ove godine i što se tiče snabdijevanja vodom i ono će biti sigurno”, kazao je Nedim Šečić, pomoćnik direktora za tehnička pitanja JP Vodovod i kanalizacija.
„Još neke nedostatke pokušavamo sanirati i u narednom periodu i to će biti otklonjeno i pozivam sve građane da iskoriste i ove godine priliku da ne idu nigdje drugo nego da se osvježe na zeničkim bazenima”, naglasio je Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata.

Neka značajnija ulaganja u ovaj objekat sad nisu ni isplativa jer postoje planovi da se na ovom mjestu gradi moderan kompleks. Da li će to biti i kada?
„Mi ćemo to ako Bog da završiti i to će biti privatno-javno partnerstvo, jer očito je da ono što je državno nije ničije. Ovo je državno gazduje njim Javno preduzeće za upravljanje sportskim terenima i ne gazduje domaćinski, to je moj zaključak, može misliti ko šta hoće, mi ćemo vrlo brzo izvršiti prezentaciju novog projekta bazena i tražimo javno-privatno partnerstvo jer taj projekat košta oko 20 miliona maraka”, zaključio je gradonačelnik Fuad Kasumović.
Za novu sezonu sve je spremno još se samo čeka na bolje vremenske uslove.

 

Izvor: zenicainfo.ba