Gradsko vijeće Zenica: U toku izvještaji o radu javnih preduzeća i ustanova

U toku je treća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Zenice. Na dnevnom redu su izvještaji o radu javnih preduzeća i ustanova. Izvještaji se uglavnom odnose na pretprošlu godinu, prvenstveno iz razloga što su sjednice Vijeća u 2020. održavane u uslovima pandemije, što je negativno uticalo na dinamiku rada ovog tijela.

Pomoćnica gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove, Sabira Helvida, ocijenila je sve izvještaje kvalitetnim, potvrdivši da su sva preduzeća i ustanove, čiji se rad po dnevnom redu danas razmatra, a to su javna preduzeća Vodovod i kanalizacija, Grijanje, Zenicagas, Parking servis, Gradsko groblje, Tržnica, Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada, Regionalna deponija Mošćanica, Gradska narodna kuhinja, ustanove Dom porodica, Centar za socijalni rad i Dom za stara lica, te Razvojna agencija Zeda, poslovala pozitivno.

Danas je također usvojen prijedlog vijećnika većine u Gradskom vijeću o imenovanju članova stalnih radnih tijela Gradskog vijeća, te članova Ocjenjivačkog suda i Etičke komisije.

 

Izvor: zenicainfo.ba