GV dalo saglasnost na izvođenje radova u KB Zenica

Gradsko vijeće Zenica je na današnjoj sjednici usvojilo Prijedlog Zaključka o saglasnosti na izvođenje radova rekonstrukcije i nadogradnje postojećih objekata u svrhu realizacije projekta „Rekonstrukcija Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica po principima energetske efikasnosti“.

U raspravi vijećnika podržani su napori i iskazana dobra volja Gradske uprave i Gradonačelnika, Kantonalne vlade i menadžmenta Bolnice za dogovor po ovom pitanju.

Gradsko vijeće je prihvatilo i Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Zenice, povodom 20. Marta, Dana grada Zenica.

Predsjednik Ocjenjivačkog suda, Mirza Husetić je obrazložio da će Grb Zenice dobiti posthumno Rasim Salčinović za unapređenje i razvoj privatnog poduzetništva i očuvanje bosanske tradicije i tradicije Grada Zenica.

Nagradu Zenice će dobiti Haris Burina za dostignuća u oblasti scenske i filmske umjetnosti, promociju Grada Zenica u BiH i šire, Gradski hor “Kasiopeja” Zenica za doprinos ugledu i afirmaciji Grada Zenica kroz kulturu, umjetnost i obrazovanje, i Faruk Midžić za 59 godina novinarsko-publicističkog stvaralaštva, promociju i afirmaciju Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

Plaketa Zenice će ove godine biti dodijeljena Nihadu Hodžiću za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju Grada Zenica u oblasti sportske infrastrukture i fudbalskog sporta, razvoju sportskog turizma, te posredno animiranju i razvoju uslužnih djelatnosti vezanih za sportski turizam u gradu Zenica u BiH i regiji.

Osim toga, Ocjenjivački sud je odlučio i da za počasnog građanina Grada Zenica proglasi Bogić Bogićevića, bosanskohercegovačkog političara i člana predsjedništva SFRJ od 16. maja 1989. do septembra 1991. godine.

Prihvaćen je i Prijedlog Odluke o načinu obilježavanja Dana grada Zenice, kao i Prijedlog Rješenja o imenovanju Upravnog odbora Javne ustanove Dom zdravlja Zenica.

 

Izvor: zenicainfo.ba