Javni konkurs o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Radnoj zoni Zenica 1

Grad Zenica raspisao je javni konkurs o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem licitacije u Radnoj zoni Zenica 1, radi izgradnje proizvodnih kompleksa.

Konkurs je otvoren narednih 15 dana, a početna prodajna cijena zemljišta iznosi 70 KM po metru kvadratnom.

Prodaje se 5 parcela, od kojih su 4 površine oko 4 900 i jedna parcela koja je površine oko 2 500 metara kvadratnih.

„Ovaj put to su nešto veće parcele, jer jednostavno interes investitora koji su nam se obratili u prethodnih 8-9 mjeseci je bio upravo prema toj veličini parcela. Mogu biti slobodan i reći da je ovo možda i jedna od zadnjih prodaja parcela, s obzirom na raspoloživo zemljište koje je preostalo u Poslovnoj zoni Zenica-1. Interes, kao što sam već rekao, postoji ne samo putem pisama interesa koja su došla na adresu Agencije ZEDA, odnosno gradske uprave, nego i putem brojnih kontakata i telefonskih poziva, pa i dolazaka na lice mjesta“, kaže Senad Pašalić, direktor Agencije ZEDA.

Paralelno, zadnjih nekoliko mjeseci, dodao je Pašalić, vođeni su razgovori predstavnika gradske uprave i javnih preduzeća, a ono što je dogovoreno jeste realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata u poslovnoj zoni.

„Radi se na pripremi projekata daljnjeg razvoja infrastrukture u Poslovnoj zoni Zenica-1, infrastrukture koja je upravo na neki način vezana direktno za parcele koje se prodaju. Znači, to je nova saobraćajnica, novi kanalizacioni sistemi, oborinski i fekalni, zatim električna energija…“, dodao je Pašalić.

U Poslovnoj zoni Zenica 1 trenutno posluje 105 privrednih subjekata koji upošljavaju između 1 700 i 1 900 radnika.

 

Izvor: zenicainfo.ba