Kako danas ostati normalan…

Kako danas ostati normalan, naziv je okruglog stola održanog u Zenici u organizaciji Unije studenata Univerziteta u Zenici i Katedre za opću kulturologiju Filozofskog fakulteta. Na okruglom stolu su učestvovali neuropsihijatri Halima Hadžikapetanović, Edin Bjelošević i Belma Sadibašić, filozof Spahija Kozlić i sociolog Esad Delibašić, dok je moderator bio komunikolog Damir Kukić, inače dekan Filozofskog fakulteta.

“Okrugli stol smo organizirali u okviru uobičajenih aktivnosti Katedre za opću kulturologiju. Mi smo s tim otvorenim javnim predavanjima poznatih stručnjaka na Filozofskom fakultetu u Zenici počeli još u oktobru 2013. godine”, kazao je Damir Kukić.

Edin Bjelošević je istakao da ne stoji definicija psihologa da je nenormalno ono što nije u velikoj količini. Kad istražujemo djecu koja imaju karijes i doznamo da 70 posto djece imaju karijes, onda bi po tom ispalo normalno da djeca imaju karijes. Teško je definisati, dodao je, šta je normalno a šta nenormalno. Ono što je posebno bitno za čovjeka da ostane normalan je porodica, a prvih pet godina života daju neku sliku djeci i put.

(RTV Zenica)